Wat is een starterslening?

Starters op de huizenmarkt ondervinden veel moeite om de financiering voor het kopen van een huis rond te krijgen. De gemeente kan hierbij helpen met een starterslening. Zij kunnen een lening verstrekken zodat het toch mogelijk is om een huis te kopen. 
Gedurende de eerste 3 jaren hoeft er niet afbetaald worden en ook is er geen hypotheekrente verschuldigd. 
Na 3 jaren wordt de financiële positie van de starters opnieuw beoordeeld om te kijken in hoeverre het mogelijk is om de maandlasten nu wel te dragen.

Wat de voorwaarden zijn en onder welke condities de starterslening beschikbaar is, verschilt per gemeente. Ze mogen hun eigen eisenpakket samenstellen. Niet alle gemeenten bieden de starterslening aan. 
Sommige gemeenten bieden geen starterslening aan, maar een stimuleringsregeling. Weten wat jouw gemeente te bieden heeft? Kijk op de website van SVN voor een overzicht.

De starterslening kent een rentevast periode van 15 jaar en de looptijd is 30 jaar. De betaalde hypotheekrente is aftrekbaar van het inkomen en er mag onbeperkt extra op afbetaald worden. 

In plaats van de gemeente kunnen de startersleningen ook verstrekt worden door de provincie. Ook in dat geval kun je bij jouw gemeente terecht voor nadere informatie.

ĉ
James Hendrik,
30 jul. 2015 05:18
Ċ
James Hendrik,
30 jul. 2015 05:18