Ik heb een lening. Kan ik nu geen hypotheek krijgen?

Het hebben van een lening wil nog niet zeggen dat je geen hypotheek meer kunt afsluiten. De lening zal het bedrag dat je maximaal kunt lenen wel verlagen. 
Afhankelijk van het inkomen kun je toch wel een hypotheek afsluiten. Een lening maakt het vaak wel lastiger om een hypotheek te kunnen krijgen.

Een aanrader is om te kijken naar de mogelijkheden om de lening in de hypotheek mee te financieren. Door de veel lagere rente in de hypotheek, kun je maandelijks geld besparen. 
De betaalde hypotheekrente over dit deel is niet aftrekbaar. De bank moet wel bereid zijn om een extra bedrag mee te financieren. In de praktijk zal dit vaak lastig worden.

Houd er rekening mee dat een creditcard en de mogelijkheid om rood te staan op een betaalrekening ook geregistreerd staat bij het BKR. Dit kan ook weer invloed hebben op de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. 
Hetzelfde geldt ook voor een doorlopend krediet. Zelfs als het uitgeleende bedrag volledig is terugbetaald, kan de lening nog voor het volledige bedrag geregistreerd zijn bij het BKR. Door de lening te beëindigen verdwijnt ook de registratie bij het BKR.