Wat is een casco oplevering?

Bij een casco oplevering wordt van een woning alleen de ruwbouw verzorgt door de aannemer. De dragende constructie staat en het huis is water- en winddicht. De afbouwfase moet nog worden verzorgd door de kopers van het huis.

Een casco oplevering is een erg ruim begrip. Hoeveel de koper van het huis nog zelf moet doen valt niet uit dit begrip af te leiden.

Er is een groot verschil tussen een sleutelklare woning en een casco opgeleverde woning. Er moeten afspraken gemaakt worden wat de aannemer gaat verzorgen en wat er overblijft voor de koper van het huis.

Er kan ook sprake zijn van een half casco. Hiervoor kan worden gekozen bij specifieke bouwwensen van de kopers die ze zelf willen uitvoeren. Er moeten afspraken worden gemaakt over wat er onder half casco wordt verstaan.

Deuren, ramen en dakbedekking wordt bijvoorbeeld geregeld door de aannemer. De koper moet bijvoorbeeld nog zorgen voor het aftimmerwerk, schilderwerk, tegelwerk, stucwerk…..etc.

Een badkamer of een keuken kan ook casco worden opgeleverd. In dat geval zijn bijvoorbeeld de noodzakelijke leidingen al gelegd door de bouwer. De koper moet de rest nog zelf doen. ĉ
Jeroen Oversteegen,
17 mei 2015 10:20
Ċ
Jeroen Oversteegen,
17 mei 2015 10:20